Afbeelding
Viesturs Lacis

Baanrecord en zevende plek Kimberley Bos in Park City

Overig

EDE Bij haar tweede World Cup wedstrijd van het seizoen, in het Amerikaanse Park City, is skeletonster Kimberley Bos donderdag als zevende geëindigd. Dat is haar beste resultaat tot nu toe op die baan. De Edese had na de eerste heat uitzicht op meer. Ze nam de leiding met een nieuw baanrecord en werd uiteindelijk derde. Wat foutjes in de tweede afdaling zorgden er echter voor dat ze in die heat de negende tijd neerzette en zo uiteindelijk als zevende eindigde. In het klassement staat ze vijfde.

Na afloop kon Bos eigenlijk niet anders dan tevreden zijn. ,,De eerste run was goed, met 5.00 seconden op de start als een pr en daarna ook gewoon super goede afdaling”, zo vertelt ze. ,,Over het eerste stuk liep het zelfs zo super goed, dat ik uit bocht twaalf teveel deed, omdat ik dat in de trainingen telkens nodig had, maar nu dus niet. Ik was op weg naar een echt heel snelle tijd, maar daardoor had ik wat problemen in bocht dertien en veertien. Uiteindelijk kwam ik wel met een baanrecord over de finish, maar het bleek niet de snelste tijd. Ik was wel tevreden, want het was beter dan in de trainingen.”

De tweede run ging wat het dus wat minder. ,,Daar miste ik toch wel de ervaring op deze baan. Aan de top ging het niet soepel, waardoor ik niet de juiste ingang had in bocht vier en daardoor kwam ik daarna in de problemen. Ik wist gewoon niet hoe ik het op moest lossen, want het was de eerste keer dat ik deze bocht zo binnenkwam. Onderin kwam ik er wel weer prima uit en ik kon de snelheid wel weer opbouwen, maar dan doe je niet meer mee om het podium.”

Al met al kon Bos met een goed gevoel terugkijken. ,,Aangezien ik niet veel ervaring heb op deze baan en het een goede verbetering is ten opzichte van de laatste keer dat ik hier was, ben ik best tevreden. Het biedt perspectief voor als we teruggaan naar Europa, waar ik meer ervaring heb, want de snelheid is er gewoon. En ik kan niet wachten tot we hier weer komen en ik dan echt die heel goede run af kan maken, want dan moet ik onder de 49 seconden komen. Was ik wel goed door bocht dertien gekomen, dan was dat zeker gelukt.”

Mirela Rahneva uit Canada won, met ruim 5 tienden van een seconde voorsprong op Bos. Hannah Neise, de Duitse die vorige week de openingswedstrijd op haar naam had geschreven, eindigde als zesde.

Het was de tweede wedstrijd in het World Cup seizoen. Vorige week werd Kimberley Bos vijfde in het Canadese Whistler. Bos heeft dit seizoen als hoofddoel het WK in Sankt Moritz eind januari. De Nederlandse won vorig seizoen de World Cup en pakte brons op de Olympische Spelen van Beijing.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie