Jacco van de Brink
Jacco van de Brink Theo Beumer

Teleurstellende start Advendo’57

25 september 2021 om 17:41 Voetbal

EDERVEEN Advendo’57 won alle acht de oefen- en bekerwedstrijden in de voorbereiding. In de eerste ontmoeting om het ‘echie’, ging het mis tegen ONA’53: 1-3.

,,Teleurstellend. Ik had er echt meer van verwacht’’, baalde Jan Fluit. ,,Te weinig spelers haalden bij ons hun gebruikelijke niveau.’’

,,In de eerste drie kwartier gebeurde er lang weinig. Wij wisten geen kansen te creëren. Het bleef bij een afstandsschot van de goed ingevallen Dick van Heerdt. Die was ingevallen voor Rik Kelderman, die helaas weer door zijn knie ging. Rik zelf denkt niet dat het weer zijn kruisbanden zijn.’’

MAKKELIJKER ,,ONA voetbalde wat makkelijker. Een minuut voor de rust kwamen zij uit een terechte strafschop op 0-1. Henk-Jan van de Berkt maakte de overtreding.’’ Kevin van Woerkom was de schutter. Nog geen minuut later was er een strafschop aan de andere kant. ,,Dirko Bos werd naar beneden getrokken. Jacco van de Brink schoot raak’’, had Fluit gezien.

,,Het eerste kwartier van de tweede helft was het beste van ons. Jacco van de Brink raakte uit een vrije trap te lat. Ook Martijn van den Dikkenberg raakte de lat. Dat was jammer.’’

Nadat de herstelde Marien van Roekel was ingebracht, net als Dejan Knevel, viel de 1-2. ,,Doelman Ewald van Manen trapte niet goed uit. Hun spits (Kevin van Woerkom) wist daar wel raad mee. En nog geen minuut later schoof Johan Visser de bal zomaar in de voeten van de tegenstander ((Kay van Kuilenburg): 1-3. Zij straften onze fouten goed af.’’

,,Wij probeerden het nog wel in de slotfase. Een doelpunt van Martijn van den Dikkenberg werd afgekeurd wegens duwen van Mark van Kessel. Echte open kansen waren er niet meer. En dan verlies je met 1-3. Al met al denk ik een verdiende overwinning voor ONA’’, sloot Jan Fluit af.

Komende zaterdag gaat Advendo op bezoek bij AGOVV.