Ewald van Manen
Ewald van Manen Theo Beumer

Advendo’57 maakt het AGOVV knap lastig

2 oktober 2021 om 19:18 Voetbal

EDERVEEN ,,De 4-1 nederlaag is zwaar geflatteerd. Wij speelden een klasse beter dan een week eerder tegen ONA’53. Twee cruciale fouten kostten ons de kop tegen AGOVV’’, baalde Jan Fluit.

,,Het eerste half uur speelden wij heel goed in de organisatie’’, had de Advendo trainer gezien. ,,Beide teams kregen eigenlijk geen kans. Het was een status quo. De eerste keer dat zij wel goed doorkwamen, betekende de 1-0.’’ Marco Bosz was de schutter. ,,Kort voor de rust voorkwam Ewald van Manen de 2-0.’’

,,De eerste 25 minuten van de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. Tom van Ginkel, Jacco van den Brink en de ingevallen Richard Lokhorst hadden kansen. Het was echt wachten op de 1-1. Maar balverlies van Luc Goudsblom leidde de 2-0 in.’’ Maikel van der Wijk profiteerde.

,,Via Luc Goudsblom kwamen wij weer snel terug in de wedstrijd: 2-1. Maar opnieuw een slordigheid aan onze kant, betekende einde oefening: 3-1. (Marco Hopmans).‘’ Steven van Es zorgde voor de eindstand. Die werd 4-1 omdat Richard Lokhorst nog een enorme kans miste.

,,AGOVV, met vijf voormalige hoofdklassespelers, heeft gewoon een goede ploeg. Die straffen onze fouten af. Over het veldspel ben ik zeker tevreden’’, concludeerde Jan Fluit.

Zaterdag bij Veenendaal heeft Advendo een derde kans de eerste punten van het seizoen te pakken. ,,Wij zullen daar op onze top moeten spelen en scherp zijn’’, kijkt Fluit alvast vooruit.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie