Jordie Koudijs
Jordie Koudijs Theo Beumer

Advendo’57 met een been in de vierde klasse

2 april 2022 om 18:01 Voetbal

EDERVEEN Advendo’57 speelt komend seizoen zo goed als zeker in de vierde klasse. In plaats van de laatste strohalm te pakken, werd een beschamende 4-2 nederlaag geleden bij Stroe.

Stroe had al 450 minuten niet gescoord. En met een verschil van vijf punten de enige ploeg die nog te achterhalen was. ,,Wij hebben het de eerste helft zelf weg geven’’, keek een teleurgestelde Jan Fluit terug. ,,Alle drie de tegendoelpunten waren individuele fouten.’’ Mark van Kessel, Jordie Koudijs en doelman John van de Glind gaven niet thuis. Roy Kruse, Dylan Morren en Roy Groenevelt profiteerden: 3-1.

Met een fraaie vrije trap had Jacco van den Brink nog voor de 1-1 gezorgd. Marien van Roekel verzuimde bij die stand een grote kans te benutten. Direct na de rust konden alle goede Ederveense bedoelingen direct in de prullenbak. Koudijs ging weer de mist in. Morren scoorde de 4-1. Mark van Kessel kopte nog de 4-2 binnen. Tom van Ginkel verzuimde de spanning terug te brengen.

,,Dat de doelpunten van twee verdedigers komen, zegt ook voldoende. Onze aanvallers scoren heel moeilijk. Maar uiteindelijk is het een gebrek aan kwaliteit’’, concludeert Jan Fluit. Het verschil met Stroe is nu acht punten, met nog acht wedstrijden te gaan. ,,Natuurlijk besef ik ook dat het heel lastig wordt in de derde klasse te blijven. Zolang er kansen zijn, proberen wij die pakken. De handdoek gaat zeker nog niet in de ring.’’

Zaterdag komt Otterlo op bezoek in Ederveen.