Van Gent Finaleweken: Fortissimo wint gemakkelijk voorlaatste wedstrijd in Wageningen

28 mei 2022 om 18:45 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE ,,Het is geen moment een echt duel geweest. De 0-5 zege bij Wageningen is zeker niet geflatteerd. Belangrijk is ook dat Fortissimo ongeschonden uit de streekderby is gekomen. Met het oog op de komende nacompetitie is dat belangrijk”, oordeelde Fortissimo trainer Paul Bremer.

Dat zijn ploeg zicht houdt op de tweede plaats is belangrijker. Dat geeft Fortissimo in de nacompetitie het ‘recht’ de eerste ronde over te slaan. ,,De tweede ronde spelen we dan thuis. We staan gelijk met Lienden, maar ons doelsaldo is aanzienlijk beter. Nog een wedstrijd tegen Ede/Victoria. Die moeten we goed doorkomen”, keek Bremer vast vooruit. In Wageningen zorgde Dani Tanalepy al in de tweede minuut voor een 0-1 voorsprong. ,,Hij schoot in de rechterbovenhoek raak. Een start die we nodig hadden. Ik moet zeggen dat de thuisclub ook geen echte kans op doelpunten heeft gehad. Ze zijn eenmaal voor ons doel geweest. En dat zal ik maar een kans noemen”, ging de Fortissimo trainer verder. Dennis Veer zorgde binnen tien minuten voor de 0-2. Nog voor de pauze draaide Arjan Wilting een corner binnen. ,,Dat lukte Nanno Wilholt vorige week ook. Het is niet zo dat we er specifiek op trainen. Maar standaard situaties nemen we wel regelmatig even door.”

In de tweede helft zorgden Arjan Wilting en Mo Hamdani voor de 0-5 eindstand. ,,Zaterdag op ons veld de Hoekelumse Eng derby tegen Ede/ Victoria. Lienden gaat naar Dodewaard. Ik wil niet afhankelijk zijn van het resultaat dat Lienden behaald. De ploeg weet dat een ‘driepunter’ nodig is”, sluit Bremer af.

De stand in de vierde klasse is dat WAVV aan de leiding gaat met 67 punten uit 23 wedstrijden. Fortissimo en Lienden staan gedeeld op de tweede en derde plaats met 50 punten. Het doelsaldo van Fortissimo is +21 ten opzichte van Lienden.