Geen enkele reden tot vreugde bij Blauw Geel '55
Geen enkele reden tot vreugde bij Blauw Geel '55 Theo Beumer

Blauw Geel ’55 ‘wint’ een punt bij Juliana’31

29 oktober 2022 om 18:11 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 (archieffoto) heeft Juliana’31 (Malden) een 1-1 gelijkspel behaald.

De stoom kwam bij Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop niet alleen letterlijk uit de oren, maar figuurlijk ook uit de telefoon. ,,Een blamage zoals er is gespeeld. De instelling was gewoon onvoldoende. Er werd veel te weinig energie in de wedstrijd gestopt. Met een punt komen we goed weg bij een goede ploeg”, aldus de trainer.

Hij zag zijn ploeg via Aron Veldhuizen op een 0-1 voorsprong komen in Malden. ,,Niet lang daarna wist Aron (Veldhuizen, red.) niet de 0-2 te scoren. Daarna zakte het echt helemaal in.” De thuisclub kwam vanuit een standaard situatie op 1-1. Een hoekschop verdween via een Blauw Geel ‘55 verdediger in eigen doel. Misschien wel typerend voor het wedstrijdbeeld.

,,Ik heb in de rust bewust niet gewisseld. Anders had ik bij wijze van spreken het hele elftal er wel uit kunnen halen. Je geeft ze vertrouwen maar dat is in de tweede helft echt niet beloond”, trilde Van der Hoop na. Hij zag de thuisclub continue gevaar stichten en vele corners forceren.

,,Gelukkig wisten zij daarvan geen gebruik te maken. Blauw Geel ’55 kreeg zelf af en toe een mogelijkheid. In de slotfase hadden we nog zomaar de 1-2 (Cem Aydogan) kunnen scoren. Maar dat zou onverdiend zijn geweest. Ik baal als een stekker. Heb wel even tijd nodig dit te verwerken”, sluit de Blauw Geel ’55 trainer af.

Blauw Geel ’55 neemt in de derde klasse een vijfde plaats in. De achterstand op koploper ESA (Arnhem) is opgelopen tot zeven punten. Zaterdag komt het op de vierde plaatst staande SKV op bezoek.