ZVV Ede op Urk bij plaatselijke trots weer winnaar
ZVV Ede op Urk bij plaatselijke trots weer winnaar ZVV Ede

ZVV Ede beleeft op Urk prachtige zaalvoetbalavond

11 november 2022 om 23:30 Voetbal

EDE ,, Een verdiende 1-4 zege in en bij ZVV Urk. Dat is al iets om vrolijk van te worden. Daarna druppelen de resultaten van de concurrenten binnen. En blijft voorlopig alleen Heracles Almelo Futsal in de buurt”, klinkt ZVV Ede vertegenwoordiger Henry Snetselaar tevreden aan de telefoon.

Eip Janssen

De 1-4 zege tegen ZVV Urk, een ploeg die de tiende plaats bezet in de 1e divisie lijkt klein. ,,Ik weet niet wat de meer dan uitstekende doelman van ZVV Urk vrijdagavond had ingenomen. Maar hij was bijna niet te passeren. Ik denk dat hij in de wedstrijd zeker vijf doelpunten heeft voorkomen, die er normaliter ingaan. Dan tel ik de ballen op paal en lat niet mee. ZVV Ede heeft bijna geen kans weggegeven en speelde zeer geconcentreerd”, ging Snetselaar verder.

ZVV Ede (archieffoto) kwam op een 0-2 voorsprong via Ilias Joubid en Youssef Hadi. ,,De 0-1 was een schot hard in de kruising van Joubid. Bij de 0-2 (Hadi) zag je de trainingsarbeid terug. Een ingestudeerde corner werd knap verzilverd. Het enige minpuntje was dat ZVV Urk te snel op 1-2 kwam (Jan Kramer). Dan ga je de rust in en in de aanvangsfase tweede helft vond ik ons wat minder spelen”, oordeelde Henry Snetselaar.

Nadat ZVV Urk de kans op de gelijkmaker had laten liggen met een schot voorlangs, stelde ZVV Ede orde op zaken. ,,Het was weer Ilias Joubid die vanuit een corner de 1-3 scoorde (zie video hieronder). De thuisclub greep naar het bekende middel van een meespelende doelman. Dat werd door Achraf Benahmed knap afgestraft. Zonder al te grote problemen werd de zege veiliggesteld. Dit onder het toeziend oog van een aantal enthousiaste ZVV Ede supporters. Het was toch al sfeervol in de Urker sporthal de Schelp”, eindigde Snetselaar.

De stand in de eerste divisie is nu: Koploper blijft ZVV Ede (7-21), gevolgd door Heracles Almelo Futsal (6-15), Futsal Winsum 6-12. ZVV Ede kan de komende week kijken hoe het topduel tussen Heracles en Winsum eindigt. Op vrijdagavond 25 november gaat ZVV Ede dan op bezoek bij Futsal Winsum.