Blauw Geel '55 neemt bekerstrijd serieus en wint.
Blauw Geel '55 neemt bekerstrijd serieus en wint. Theo Beumer

Prima bekerwedstrijd Blauw Geel ’55 en ronde verder

22 november 2022 om 22:14 Voetbal

EDE ,,Een 0-2 bekerzege voor Blauw Geel ‘55 (archieffoto) bij competitiegenoot Juliana’ 31 in Malden. Ik kan niet anders zeggen dan dat het hele team geweldig heeft gespeeld. Juliana’31, dat bleek ook al in de competitie wedstrijd (1-1) is zeker geen slechte ploeg. Ook zij wilden voetballen waardoor het een aantrekkelijk kijkspel werd”, opende Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop.

Eip Janssen

Het was even afwachten hoe de Edese derdeklasser de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Advendo ’57 had verwerkt. ,,Je weet op dinsdagavond spelen in Malden is geen pretje. Iedereen heeft een werkdag achter de rug. Maar we waren goed op tijd bij Juliana’31 en een prima warming-up uitgevoerd.”

In de eerste helft die vrij gelijk op ging werd door beide ploegen niet gescoord. ,,De 0-0 stand had ook zomaar 1-2 kunnen zijn. Wij lieten twee mogelijkheden liggen, maar de thuisclub ook”, was Van der Hoop eerlijk.

In de tweede helft was het Floriano Raho die tweemaal scoorde. ,,De 0-1 vanuit een vrije trap genomen door Fabian van Beek. Hij kopte goed binnen. De 0-2 scoorde Raho vanuit een assist verzorgd door Ryan Nawawi. Verdedigend zat het potdicht en de thuisclub geen kans de eer te redden. Een ronde verder en omdat we de tussenronde op 17 december mogen overslaan, komt Blauw Geel ’55 pas in 2023 weer in actie voor de KNVB-districtsbeker. Of ik een voorkeur heb? Een aansprekende tegenstander maar liefst uiteraard een thuiswedstrijd. Dat is met de bekerronden die door de week worden afgewerkt het meest ideaal”, eindigde Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop tevreden.

Zaterdag gaat Blauw geel ’55 naar Veenendaal. Een duel dat wordt afgewerkt in het kader van de competitie derde klasse A.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie