Afbeelding
Theo Beumer

Edesche Boys/FC Bordeauxboys ronde verder in KNVB-districtsbekerstrijd

21 februari 2023 om 09:31 Voetbal

EDE Edesche Boys/FC Bordeauxboys won maandagavond in de kwartfinale KNVB zaalvoetbaldistrictsbeker met 9-3 van Topklasser HHC Hardenberg.

,,Een mooi en verdiend resultaat tegen deze Topklasser. Zij staan niet voor niets tweede in hun poule. Wij staan ook op het punt naar de Topklasse te promoveren en hebben laten zien dit niveau aan te kunnen”, opende coach Redouan Hazzat

Eerder schakelde Edesche Boys/FC Bordeauxboys al plaatsgenoot Jong ZVV Ede uit. 

,,De start was prima en de gasten uit Hardenberg werden echt overspeeld. Yassin Hazzat was scherp tijdens het druk zetten, won zijn duel en schoot de 1-0 binnen. Daarna volgden al snel de 2-0 en 3-0. Badri Haouat en Yassin Hazzat waren de schutters. De ruststand bepaalde Talib Azarkan op 4-0”, glunderde Hazzat.

In de tweede helft bleef Edesche Boys/FC Bordeauxboys de beter spelende ploeg. ,,Er werd veel druk gezet en HHC Hardenberg had het daar wel erg moeilijk mee. Een mooi uitgespeeld doelpunt van Badri Haouat betekende de 5-0. Daarna zakte de concentratie wat weg en wisten de gasten tegen te scoren: 5-1.”

De thuisclub pakte de draad weer op. Zakaria Mow benutte een strafschop en Badri Haouat en Talib Azarkan tekenden voor de 8-1 tussenstand. HHC Hardenberg liet zien niet voor niets de 200 km naar Ede te hebben gemaakt. Zij brachten de tussenstand op 8-3. 

,,Het slotakkoord was voor Edesche Boys/FC Bordeauxboys. Anouar Haouat liet met een prachtig doelpunt de gasten weten dat er niks te halen viel in Ede. De 9-3 eindstand was geenszins geflatteerd”, eindigde Redouan Hazzat tevreden.

Edesche Boys/FC Bordeaux gaat zich nu weer concentreren op de competitie waarbij het kampioenschap en promotie naar de Topklasse op het spel staat. Maandagavond 6 maart komt Sportclub Olympic 2 op bezoek. Deze wedstrijd begint om 22.00 uur in de Van der Knaaphal. De toegang voor dit mooie duel is gratis. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie