Edesche Boys/FC Bordeauxboys bijna Topklasser na winst op Veensche Boys.
Edesche Boys/FC Bordeauxboys bijna Topklasser na winst op Veensche Boys. PR FC Bordeaux Boys

Edesche Boys/FC Bordeauxboys bijna topklasser

18 maart 2023 om 09:20 Voetbal

EDE Edesche Boys/FC Bordeaux Boys (op archieffoto) won zelf na een matige wedstrijd met 3-7 bij Veensche Boys. Daarna werd bekend dat de enige concurrent die de Edese club nog kan bedreigen in de strijd om het kampioenschap (Madereros C.F. had verloren.

,,Het kampioenschap en promotie naar de Topklasse komt nabij. Dat zou op 27 maart in de thuiswedstrijd tegen FC Bordkrijt waarheid kunnen worden. Toch al een bijzondere wedstrijd want zij zijn donderdag 6 april onze tegenstander in de halve finale KNVB districtsbeker Oost”, lacht coach Redouan Hazzat.

Het was de twaalfde zege van de Edese formatie in de hoofdklasse zaalvoetbal. Een klasse die Edesche Boys/FC Bordeaux Boys zeker ontgroeid is.

,,Wij zetten de thuisclub snel onder druk. De 1-0 voorsprong via Badri Haouat was dan ook een terechte beloning voor het aanvalsspel. Maar Veensche Boys kwam veel te snel op 1-1. Gelukkig wisten Yassin Hazzat en weer Badri Haouat met twee prachtige doelpunten ons op een 3-1 voorsprong te zetten”, had Redouan Hazzat genoteerd. 

In ondertal (3 tegen 4 situatie, red.) kwam de thuisploeg uit Nijkerkerveen op 3-2. Dat was ook de ruststand. 

,,In de tweede helft hebben we snel orde op zaken gesteld. Mooie doelpunten van Yassin Hazzat en Mahdi Roble vrachten Edesche Boys/FC Bordeaux Boys op een comfortabele 5-2 voorspong. De strijd was gelopen”, oordeelde Hazzat nuchter.

Hij zag zijn ploeg naar een 7-2 voorsprong uitlopen. De doelpuntenmakers waren Yassin Benarroua (strafschop) en weer Mahdi Roble. In de slotfase stribbelde Veensche Boys nog wat terug. De eindstand werd bepaald op 7-3.

,,Met het nieuws dat Madereros C.F. met 2-0 verloor bij Sportclub Olympic staan we nu negen verliespunten voor op hen. Dat betekent wel dat winst komende maandag (20 maart, red.) op ZVV Homar een ‘must’ is. Deze voorsprong mogen we niet meer uit handen geven. In de Van der Knaaphal kampioen worden is niet alleen een droom maar kan werkelijkheid worden”, besluit Redouan Hazzat.

De wedstrijd komende maandagavond Edesche Boys/ FC Bordeaux Boys- ZVV Homar in de Van der Knaaphal begint om 22.00 uur. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie