Het Bennekomse dorpscentrum is opgesierd met maar liefst 74 kleurrijke banieren met daarop kunst van kinderen, gemaakt in de Kunstfactorij.
Het Bennekomse dorpscentrum is opgesierd met maar liefst 74 kleurrijke banieren met daarop kunst van kinderen, gemaakt in de Kunstfactorij. Dick Martens

Kunst van kinderen siert centrum Bennekom

Kunst

BENNEKOM Het Bennekomse dorpscentrum is sinds vorige week opgesierd met tientallen kleurrijke banieren. In opdracht van de Ondernemersvereniging Bennekom werden in de Kunstfactorij banieren gemaakt van kunst van kinderen. Het resultaat ontlokte bij menig bezoeker al enthousiaste reacties. 

door Dick Martens

,,Een feestje”, aldus Elise Huijgen en Jenny Barten van de Kunstfactorij in koor. ,,We zijn heel blij met het mooie resultaat. Het was voor de kinderen best ingewikkeld, omdat de vorm van de banieren zo lang is, vervolgens hebben we een aantal creatieve workshops bedacht, die we hier in de Kunstfactorij hebben kunnen uitvoeren. Op een aantal banieren staan details van tekeningen en voor de andere banieren hebben we heel specifiek gezocht naar langwerpige ontwerpen. Ze zijn heel verschillend van techniek. Er zitten collages tussen, die wij van oude tijdschriften hebben gemaakt, boomhutten, schilderingen, weefsels, maar bijvoorbeeld ook uiltjes en poppetjes, die wij dan weer van restmateriaal zijn gemaakt. Dan is het altijd weer leuk om te zien, dat kinderen nog veel gekkere dingen bedenken dan dat wij hadden kunnen bedenken.”

Gert Jan Koster heeft vervolgens al ‘die pareltjes’ gefotografeerd. ,,Het zijn er 74 geworden, die voornamelijk in het centrum hangen, maar ook een aantal wat uit het centrum. Wij vinden het heel leuk, dat de Ondernemingsvereniging ons die opdracht heeft gegeven om dit met ‘Kunst voor Kinderen’ te doen.” 

Er werden al heel wat positieve reacties op de fraaie kunstuitingen ontvangen. ,,We kregen al een foto opgestuurd van een moeder. De tekening van haar dochter hing toevallig voor het huis van opa en oma. Dat is natuurlijk een cadeautje voor haar en voor opa en oma. Ook op onze Facebook-pagina stonden leuke reacties: ‘Geweldig, prachtig, Dat ziet er vrolijk uit’, Geweldig, wat doen jullie toch veel leuke dingen, 2 creatieve power vrouwen, Nice!’. Dan zie je maar weer, waar een mooie samenwerking toe kan leiden en dat we op deze manier kunnen laten zien hoe creatief kinderen zijn.” 

Meer informatie is te vinden op www.dekunstfactorij.nl 

advertentie
advertentie