Niels Geusebroek sluit Singer-songwriterfestival af.
Niels Geusebroek sluit Singer-songwriterfestival af. Fotograaf onbekend

Singer-Songwriterfestival met Niels Geusebroek in Cultura

19 januari 2023 om 07:00 Muziek

EDE De zesde editie van het Singer-Songwriter Festival vindt zaterdag 28 januari plaats in Theater Cultura. Een avond vol optredens van bekende en opkomende singer-songwriters. Het festival wordt georganiseerd door Cultura samen met Astrant in het Theaterweekend. 

Op het programma staan Niels Geusebroek, Rogier Pelgrim, Néomí en XILLAN.

NIELS GEUSEBROEK Een nieuwe look, een nieuwe sound, kortom: een vernieuwde Niels Geusebroek. Voor zijn tweede album Wildfire richtte de zanger alles opnieuw in. Met als resultaat: Wildfire. Het rootsy geluid van weleer is vervangen door een frisse, sprankelende sound. Meer uptempo liedjes, meer drums en percussie, meer koortjes. Rauwer en meer uitgesproken. Arno Krabman zorgde voor een andere manier van produceren. Was Lines nog een mooie luisterplaat, Wildfire bevat ook auto-rijd-muziek. Volgens Niels: voet op het gaspedaal en gáán. Het album is klaar; de volgende stap is zijn nieuwe nummers live ten gehore te brengen. Met zelfvertrouwen begint Geusebroek aan het volgende avontuur. ,,Wat ik wilde is gelukt, de band is er klaar voor, nu gaan we weer lekker spelen.” Op 28 januari sluit hij het Singer-songwriter festival af; in maart begint Niels met een clubtour.

XILLAN Surinaams-Nederlandse singer-songwriter XILLAN maakt alternatieve popmuziek die uitdagend is in zijn intimiteit. XILLAN bewijst dat kwetsbaarheid een superkracht is wanneer het wordt ondersteund door authenticiteit en zelfverzekerdheid. XILLAN laat zich onder de noemer alternatieve pop niet beperken, maar omarmt zijn eclectische invloeden met passie en overtuiging. De muziek van XILLAN is een weerspiegeling van zijn meervoudige culturele achtergrond. Een 90’s kid die nog net een glimp van de analoge wereld heeft kunnen opvangen, voordat technologie en digitalisering een alledaagse luxe werden.

NÉOMÍ Néomí heeft een totaal eigen blend van folk, indie en pop gecreëerd, al zegt ze te zijn geïnspireerd door Bon Iver, Bob Dylan en Ben Howard. Haar muziek spreekt voor zichzelf en heeft haar al de mogelijkheid gegeven support acts te doen van legendes als Don McLean en Novo Amor, in Nederland en Groot-Brittannië. Met haar melancholische stemgeluid heeft liefdesverdriet nog nooit zo mooi geklonken. Néomí trad eerder op in Cultura bij een editie van The Lime Lights sessies.

ROGIER PELGRIM Een thuiswedstrijd voor de Wageningse singer-songwriter Rogier Pelgrim! In 2012 krijgt hij landelijk bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. En we kennen hem als presentator van het Singer-Songwriterfestival. 

Kaarten zijn voor tien euro te reserveren via www.cultura-ede.nl of tel. 0318-672800. Het singer-songwriterfestival begint om 19.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie