Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Goedkopere vormen van marketing

20 september 2021 om 10:32 Partnercontent

Elk bedrijf wil graag opvallen tussen alle andere. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf, er moet reclame gemaakt worden zodat jouw bedrijf opvalt en dat de klanten hiermee kennis kunnen maken. Het voeren van marketing is erg belangrijk en eigenlijk zelfs noodzakelijk, maar het kan vaak een prijzige kostenpost worden voor een bedrijf. Daarom hebben wij voor je uitgezocht wat de meest betaalbare vormen van marketing zijn. Hierdoor kan je de kosten laag houden en toch opvallen.

Offline marketing

Traditionele marketing wordt ook wel offline marketing genoemd. Hier hebben we het dan vaak over de traditionele vormen van marketing zoals het gebruik maken van billboards, tv reclames, advertenties op abri’s, op bussen of trams, het gebruik van posters en folders. Sommige van deze traditionele marketing vormen kunnen erg veel geld kosten. Het huren van een billboard of abri zorgt ervoor dat veel mensen je reclame zien maar het is dan ook erg prijzig, niet elke onderneming kan dit betalen. Een andere vorm van traditionele reclame die niet erg prijzig is maar wel effectief is het gebruik maken van folders. Hierop kan je alle informatie of designs plaatsen die jij zelf wilt voor je bedrijf en deze kan je dan overhandigen aan bijvoorbeeld voorbijgangers in een stad, gasten op een beurs of bezoekers van een evenement. Folders zijn erg effectief en doordat je deze in grote aantallen kan laten drukken zijn de kosten relatief laag, en veel lager dan bij het gebruik van andere traditionele marketing vormen.

Online marketing

Bij online marketing kan je veel verschillende kanten op, je kan je advertenties dan ook zo duur maken als je zelf wilt. Het gebruiken van zoekmachine advertenties is een kostbaar proces waarbij je vaak professionals nodig hebt. Wel kan je veel gebruik maken van sociale media. Hier kan je een gratis account op aanmaken en je bedrijf promoten. Je kan betaalde advertenties plaatsen, dit kan je al doen vanaf 5 euro. Natuurlijk wordt je bereik groter naar mate je meer advertenties plaatst, maar door je content kan de account van je bedrijf ook groeien en op die manier kan je natuurlijk gratis reclame maken.

Houd de kosten laag

Kies voor vormen van marketing die effectief zijn maar waarvan de kosten laag zijn. Moet je toch een keer veel uitgeven aan marketing kosten? Zoek dan van te voren uit of het de investering waard is. Als het bijdraagt aan de groei van je bedrijf, is het meestal een goed idee.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie