Afbeelding
Foto door eric montanah via Pexels

Vintage design meubels populairder dan ooit

Partnercontent

Vintage design meubels zijn populairder dan ooit tevoren! Waar ons land tot enkele jaren geleden nog geen honderd vintage meubelwinkels telde, is dit aantal inmiddels ruimschoots verdubbeld. Vintage meubels kenmerken zich door de unieke en karakteristieke uitstraling. Veel mensen vinden namelijk de meubels die vandaag de dag te koop zijn vaak standaard en minder sprekend. Juist wanneer jij je interieur een extra boost wilt geven, is het toevoegen van één of meerdere vintage design items een absolute aanrader. Wil jij weten waarom ze onverminderd populair zijn en wil je weten wat het grote geheim is? Wij vertellen het je!

Waarde

Waar veel meubels vandaag de dag bij verkoop op de welbekende marktplaatsen weinig tot niets meer opleveren, geldt dit voor vintage meubels absoluut niet! Doordat ze onverminderd populair blijven en niet meer worden gemaakt, blijven ze hun waarde houden. Vooral wanneer je ze periodiek voorziet van een flinke onderhoudsbeurt kun jij je design items na verloop van tijd voor hetzelfde geld of zelfs wel meer eenvoudig via een online marktplaats verkopen.

Bewustwording

We worden er ons met elkaar steeds meer van bewust dat we iets moeten doen aan de gezondheid van onze aarde. Niet voor niets worden we dagelijks geconfronteerd met de effecten die onze huidige levensstijl heeft op onze aardbol. Het is belangrijk dat we ons bewust worden van wat we doen, kopen en ook eten. Dit is één van de voornaamste redenen waarom vintage design items voor ons interieur immens populair zijn geworden. Door te kiezen voor een tweedehands meubelstuk, ontzien we de aarde omdat er minder hoeft te worden geput uit nieuwe grondstoffen, wat zorgt voor een daling van de CO2 uitstoot op aarde. Op deze manier dragen we allemaal ons steentje bij aan een betere wereld.

Hobby

Het leuke aan het gebruik van vintage meubels, is dat ze vaak wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kunt je voorstellen, dat een tafel, stoel of bijzettafel die tientallen jaren is gebruikt wel kan worden voorzien van een nieuwe laklaag of opnieuw kan worden gestoffeerd. Juist dit maakt het kopen van vintage meubelstukken nou zo leuk. Niet voor niets zijn de zogeheten opknappers ontzettend populair. Zo heb je direct iets te doen en heb je nadat je klaar bent met het opknappen een waar pronkstuk in je woonkamer. Vintage zorgt niet alleen voor een stuk sfeer, gezelligheid en warmte, maar geeft ook een persoonlijke touch.

Eyecatcher

Voor wie op zoek is naar een echte eyecatcher in z’n interieur is een vintage item een echte aanrader. Vaak is dit een prachtige toevoeging wat niet alleen zorgt voor sfeer en gezelligheid, maar ook wat extra karakter geeft aan je woon-, slaapkamer of kantoor. Zo kun je kiezen voor een mooie stoel voor in de leeshoek of een prachtige kast met een authentiek servies. Zoals je ziet kun je met vintage meubels alle kanten op en zijn er geen restricties. Je bent helemaal vrij om zelf te bepalen waar en hoe jij het geheel wilt indelen en juist dat maakt het inrichten van een woning zo interessant!

advertentie