Afbeelding
Foto: Shutterstock

Woning verkopen kan tegenwoordig snel en gemakkelijk

Partnercontent

Dat de vraag naar woningen groot is, zal geen geheim zijn. Een woning die te koop staat is vaak al binnen een of twee weken verkocht. Het kan nog sneller, wanneer je voor een vastgoedbedrijf kiest. Onder meer CITO Vastgoed is zo’n partij, die verschillende vormen van vastgoed het liefst binnen enkele dagen van je overneemt. Het voordeel van het inschakelen van zo’n vastgoedbedrijf is dat deze partij je snel duidelijkheid biedt. Je weet binnen een paar dagen wat ze je voor het vastgoed geven, waarna direct kan worden overgegaan tot de afwikkeling hiervan. Zou je een pand verkopen via een makelaar, dan neemt dit proces al snel enkele weken in beslag. Er zijn diverse situaties denkbaar, waarin je snel duidelijkheid wenst over de verkoopwaarde van je woning.

Snel een woning verkopen bij leegstand

Een voorbeeld van zo’n situatie is een langdurige leegstand van een pand. Het vergroot de kans op onder meer vandalisme. Daarbij komt leegstand de waarde van een woning doorgaans niet ten goede. Er kan sprake zijn van langdurige leegstand, wanneer je zelf al naar een nieuwe woning bent verhuisd. Mogelijk heb je samen met je partner een woning gekocht, of is er juist sprake van een scheiding. Ook na het overlijden van een dierbare kan een pand leeg komen te staan. CITO Vastgoed is een partij die in zo’n geval uitkomst biedt en het pand op een korte termijn van je overneemt.

Leegstand in de winkelstraat door faillissementen

Niet alleen woningen kunnen leeg komen te staan. Ook bedrijfspanden staan steeds vaker leeg. Je herkent het vast uit het centrum van een grote plaats in jouw directe omgeving. Er kan sprake zijn van een faillissement, maar bijvoorbeeld ook van partijen die de focus verleggen naar het internet. Steeds meer bedrijven handelen uitsluitend nog digitaal, om zo de kosten te drukken. Daarbij past dit bij de trend, dat consumenten hun aankopen steeds vaker online doen. Wanneer je als organisatie een fysiek pand op de balans hebt staan, kan het interessant zijn om deze te koop aan te bieden bij een vastgoedinvesteerder. Zo hoef je niet lang te zoeken naar een geschikte koper. De vraag naar winkelpanden is minder groot, dan die naar bijvoorbeeld woningen.

Indicatief bod al binnen 24 uur binnen

Bij de keuze voor de verkoop van vastgoed aan een investeerder ontvang je vaak al binnen 24 uur een eerste, indicatief bod. Op basis van dit bod kun je besluiten de verkoop door te zetten, waarbij een bezichtiging een logische volgende stap is. Op basis van die bezichtiging, welke overigens vrijblijvend is bij de meeste partijen, wordt een definitief bod gedaan. Dit gebeurt vaak al binnen twee dagen na de bezichtiging. Het geeft aan, hoe snel een pand verkocht kan worden zonder dat dit je veel tijd hoeft te kosten.

advertentie