Afbeelding
Foto Pexels

Neutrale badkamerideeën

Partnercontent

Neutrale badkamers creëren een schone, frisse sfeer en stralen rust uit - perfect om te ontspannen na een lange dag. Kies voor neutrale badkamerkleuren zoals wit, grijs, bruin, zwart en zachte pasteltinten. Om een ruimte te vermijden die er plat uitziet, kun je contrasterende tinten, verschillende texturen en patronen toevoegen om de ruimte tot leven te brengen. Onze neutrale badkamer ideeën bieden inspiratie om jou te helpen de neutrale badkamer van jouw dromen te creëren!

Kies je kleurenpalet

Het mooie van neutrale kleuren is dat ze gemakkelijk kunnen worden gemixt en gematcht om een scala aan looks te creëren. Hier zijn enkele suggesties voor kleurenpaletten om jou op weg te helpen:

Bruin

Het is een aardse kleur die perfect is voor een neutraal kleurenschema. Lichtbruine tinten zullen een licht en luchtig gevoel creëren, terwijl een rijk, donkerder bruin een warme en uitnodigende sfeer zal creëren. Als het op bruin aankomt, werken natuurlijke tinten uitstekend. Tegenwoordig zijn er een breed assortiment aan tegels, vloeren en meubels met houteffect die prachtig staan in elke neutrale ruimte. Voor een moderne look combineer je bruin met zwarte accenten, zoals zwarte kranen bij je wastafel.

Grijs

Het meest populaire kleurenpalet voor neutrale badkamers van de laatste jaren is grijs. Het is zeer veelzijdig en past bij bijna elke kleur, van neutrale tinten tot fellere kleuraccenten. Combineer voor diepte en dimensie een grijze tegel met een lichtere grijze of witte tegel en voeg vervolgens meubels en vloeren met houteffect toe om de look op te warmen. Of als je op zoek bent naar iets stoerder, voeg dan een meubel toe in een felle accentkleur, zoals roze of geel. De meubel zal een opvallende blikvanger zijn tegen de grijze achtergrond.

Zwart en wit

Dit is een klassieke badkamerlook die nooit uit de mode raakt. Contrasteer een zwart betegelde wand of vloer met een witte tegel, of leg een witte metrotegel met zwarte voeg. Voeg voor een vintage gevoel traditionele kranen, wastafels op voetstukken en een bad op pootjes toe als je de ruimte hebt. Je kunt ook wat warmte en kleur brengen in een zwart-witte ruimte met bruine houttinten. Bad meubels met houteffect zijn perfect voor deze look.

Contrasterende texturen en patronen

Contrast is belangrijk als het gaat om het stijlen van een neutrale badkamer. Het wekt interesse en voorkomt dat de ruimte er eendimensionaal uitziet. Dit hoeft echter niet altijd een contrasterende kleur te zijn, je kunt ook verschillende texturen en patronen contrasteren. De eenvoudigste manier om dit te doen is met tegels. Maak een opvallende muur en contrasteer de muur met een andere neutrale tegel die verschilt in patroon, vorm of textuur. Je kan bijvoorbeeld een mozaïek contrasteren met een grotere, eenvoudigere tegel. Als alternatief kan een vloertegel met patroon gemakkelijk diepte creëren in een neutrale badkamer.

Een andere manier om textuur lagen toe te voegen, is door verschillende organische neutrale kleuren te combineren. Tegels met steen effect zorgen voor een koele, rustige en rustieke look & feel in een eigentijdse badkamer. Contrasteer met tegels met houteffect of meubels om een heerlijk warme en uitnodigende ruimte te creëren om in te ontspannen. Marmer zal ook een verwarmend effect hebben in een neutrale badkamer.

Voeg metalen toe

Heeft je neutrale badkamer nog iets extra’s nodig om het helemaal af te maken? Het is gemakkelijk om een neutrale ruimte op te fleuren met accessoires en andere persoonlijke accenten. Neutrale tinten geven je ook de creatieve vrijheid om verschillende badkameraccessoires en decors te mixen en matchen.

Waarom verwissel je de traditionele chromen accessoires niet met goud of gun metal? Hetzelfde kan je ook doen met je verlichting! Deze warme accenten zullen de badkamer luxer, moderner en rustgevender maken - een must voor elke badkamer.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie