Afbeelding
Foto door Oleksandr Pidvalnyi via Pexels

Gevonden worden dankzij een SEO specialist

Partnercontent

Als je een website maakt op Internet dan wil je natuurlijk dat er bezoekers op afkomen. Natuurlijk zullen familie en vrienden je website weten te vinden, maar je wil natuurlijk het grote publiek naar je website halen. Of je nu schrijft over de nieuwste ontwikkelingen in de techniekbranche, lekkere recepten deelt of je handgemaakte streekproducten verkoopt via een webshop; je wil gevonden worden. Daarom schakel je een SEO specialist in die je kan helpen om je website naar een hogere ranking in Google te brengen. En dat betekent meer bezoekers. Wat weer kan leiden tot meer omzet…

Wat is SEO?

SEO is de Engelse afkorting voor Search Engine Optimalisation. Dat wil zeggen dat je een website zo inricht en vult dat ze geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, zoals Google. Dit is nodig om tussen de vele websites die er bestaan ook daadwerkelijk gevonden te worden. Dagelijks krioelen de zoekbotjes van Google over het web om alle websites die er zijn te inventariseren. Hierbij richten ze zich zowel op belangrijke zoekwoorden als op inhoud, foto’s en kwaliteit van de website. Op basis hiervan wordt door Google bepaald hoe hoog je in de zoekopdrachtenranglijst komt te staan. Je wil natuurlijk die eerste pagina halen, want dan wordt je website het beste gevonden én bezocht.

Verschillende voorwaarden

De voorwaarden waaraan een website moet voldoen om zo hoog mogelijk in Google te staan, is met de jaren steeds uitgebreider geworden. In het begin was het mogelijk om een pagina vol zoekwoorden aan je website te hangen, zonder enige samenhang, om zo gevonden te worden. De laatste jaren stelt Google hoge eisen aan je website. Kwaliteit staat hierbij voorop, samen met gebruiksvriendelijkheid. Echte SEO specialisten zijn op de hoogte van al die eisen en daarom is SEO uitbesteden altijd een goed idee om hoger in de zoekopdrachten van Google terecht te komen.

Waarom Google?

Google is wereldwijd nog altijd de meest gebruikte zoekmachine op het Internet. Daarom richt een goed SEO bureau zich vooral op deze zoekmachine als het om een goede ranking gaat. Google is tevens de meest uitgebreide zoekmachine. Zo kun je er op video’s zoeken en op afbeeldingen en zelfs bewegende gifjes. De botjes van Google indexeren dagelijks miljoenen websites en pikken de pareltjes er als het ware uit om die op de eerste pagina met zoekresultaten te plaatsen. Google is een betrouwbare zoekmachine, waar heel veel mee kan. Daarom wil iedereen op die eerste (of in het ergste geval de tweede) pagina met zoekresultaten verschijnen. Als Google je bovenaan zet, dan betekent het dat je website betrouwbaar en kwalitatief is bevonden. Dit zijn zaken waar je allemaal aandacht aan moet besteden als je een website gaat bouwen. Je kan proberen dit zelf te doen, maar uitbesteden voor het beste resultaat is een beter idee.

Uitbesteden voor meer aandacht

Als ondernemer wil je je vooral bezig houden met je bedrijfsvoering van bijvoorbeeld je webshop, technologie bedrijf of vergaderlocatie. Maar het laatste nieuws en de leuke dingen die je organiseert wil je wel aan het grote publiek kenbaar maken. Sterker nog, je wil er graag op gevonden worden. Daarom huur je een SEO specialist in die zowel teksten voor je schrijft waardoor je hoger in Google terecht komt, als je website voor dat doel onder handen genomen. Want je website moet ook dusdanig zijn ingericht dat een zoekmachine als Google er interesse in heeft. Door dit stukje van je onderneming uit handen te geven, heb je er geen omkijken meer naar. Uiteraard zal het SEO bureau je betrekken bij het proces, de analyse van de website en een advies uitbrengen mochten er nog extra investeringen gedaan moeten worden, maar verder kun jij je helemaal bezig houden met je bedrijfsvoering, ontwikkeling en verkoop van je producten.

Uitbesteden voor een objectief perspectief

Een tweede reden waarom het goed is om een SEO specialist van buiten je bedrijf in te huren, is dat deze specialist een frisse blik werpt op je website en bedrijf. Een frisse blik zorgt ervoor dat pijnpunten in een website bijvoorbeeld sneller worden gezien. Diegene heeft immers geen band met je bedrijf, zoals jij dat wel hebt. Hierdoor krijg je een scherpe analyse van de website en de beste aanbevelingen, teksten en meer om je zoekmachine optimalisatie te bevorderen. Word ook gevonden op Internet en besteed je SEO uit aan een specialist.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie