Beth & Flo - Niet wat je denkt!
Beth & Flo - Niet wat je denkt! Jaap Reedijk

Kerstshow met circus en cabaret: ‘Heerlijke avond met prachtige voorstellingen’

8 december 2022 om 07:00 Podiumkunsten

EDE Een heerlijke avond vlak voor Kerst, volop genieten van twee verschillende prachtige voorstellingen op vrijdag 23 december in Theater Cultura. 

De eerste show vindt plaats in de theaterzaal waar Tête-bêche bijzondere hoogten bereikt met hun circusact. Bij de tweede show in het atrium vermaken Beth & Flo je met een muzikaal cabaret in speciale kersteditie. Deze bijzondere avond wordt gesponsord door De Erven met heerlijke hapjes en een drankje. Kaarten voor de voorstelling voor de hele familie zijn nog verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl of telelefoonnummer 0318-672800. 

TRIO 3+1 – Ik laat je niet vallen. Eén diabolo en drie acrobaten op een rond wit podium van zes meter diameter. ‘We vonden een gemeenschappelijke afhankelijkheid van ons als acrobaten en de diabolo. Zonder zijn speler is de diabolo niet in staat om te doen wat hij doet, hetzelfde voor ons partneracrobaten. Daarom maakten we van de diabolo onze vierde speler waarbij we een complex web bouwen en steeds meer de verwachtingen van de diabolo doorbreken’, beschrijft Tête-bêche hun act.

De acrobaten Marieke Thijssen, David Mupanda en Wilko Schütz, allen afgestudeerd aan Codarts Circus Arts in Rotterdam, werken sinds 2017 als acrobatisch trio samen voor verschillende shows en projecten, op nationaal en internationaal niveau. 

NIET WAT JE DENKT Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten, moeten kapot. Ze willen eruit! 

Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Want waarom zou je niet gewoon eens Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak? In Niet wat je denkt bestormen Beth & Flo de theaterzalen met absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang. Dit veelbelovende cabaretduo stort klassieke muziek over je heen en maakt theater zoals je niet eerder zag in een speciale Kersteditie.

BETH & FLO Beth & Flo bestaat uit Elsbet Remijn (1988) en Claudette Verhulst (1989). In oktober 2020 stonden ze in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Beiden zijn opgeleid als klassiek pianist aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze ontdekten graag samen op het podium te staan. Als pianoduo vielen Beth & Flo al snel op en speelden in zo’n beetje alle grote concertzalen in het land. Nu is het tijd voor de theaterzalen. Dat wordt een avond met: ‘Vrolijk, levendig en met aanstekelijk enthousiasme “(..) iedereen wordt overrompelend met hun mooie muziek en hartverwarmend enthousiasme’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie