Afbeelding
Pixabay

D66 wil steunpakket voor lokale amateurkunst in Ede

Politiek

EDE Lessen, uitvoeringen en andere evenementen in de cultuursector kunnen vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden, waardoor de sector hard wordt getroffen. De belangenvereniging voor Edese amateurkunst BAK raamt de totale schade op meer dan drie ton. De Edese fractie van D66 wil daarom een steunpakket voor amateurkunst.  

Volgens raadslid Stephan Neijenhuis (D66) is steun hard nodig. ,,Deze verenigingen en stichtingen vormen het hart van onze cultuur in Ede. De coronacrisis mag er absoluut niet toe leiden dat zij wegvallen of de contributies fors moeten verhogen. Het is juist van het grootste belang dat kinderen bijvoorbeeld kennis kunnen blijven maken met kunst en cultuur", aldus Neijenhuis.

Om gemeenten en provincies te helpen met het ondersteunen van de lokale cultuur heeft de Rijksoverheid een voorschot van 60 miljoen euro ter beschikking gesteld. D66-raadslid Neijenhuis stelt raadsvragen of de gemeente Ede al een beroep heeft gedaan op die middelen. ,,Ik kan me goed voorstellen dat er uiteindelijk meer nodig is dan die 60 miljoen euro om de cultuursector ongeschonden door deze tijd te krijgen. Maar ik hoop wel dat de gemeente Ede gebruikmaakt van alle middelen die er zijn om onze amateurkunst te helpen.” 

advertentie