Afbeelding
Jacco Peelen

Nieuwe crowdfundingsactie gestart voor Eva Peelen (19) uit Ede

17 augustus 2021 om 11:31 Zorg

EDE Vier jaar lang ligt Eva Peelen (19) uit Ede in een prikkelarme kamer. Ze kan geen bezoek ontvangen, niet lopen en geen televisie kijken. De Edese lijdt aan het Ehlers - Danlos Syndroom (HEDS), een bindweefsel aandoening. In 2020 heeft Eva een levensreddende operatie ondergaan in Barcelona, waarbij de bovenste twee nekwervels zijn vastgezet aan haar schedel, zodat de hersenstam geen compressie meer kan hebben. Een aanvullende operatie - kosten 80.000 euro - in Barcelona is echter nodig om Eva kwaliteit van leven te geven. Haar vader Jacco heeft daarom een crowdfundingsactie opgezet.

Het afgelopen jaar stond in het teken van revalidatie en herstel. De realiteit van vandaag is dat Eva wil leven en daar levert ze elke dag een strijd voor. Maar leven, zoals deelname aan gezinsmomenten, bezoek ontvangen, kunnen zitten, zelfstandig kunnen plassen, lopen, lezen enzovoort, is na een jaar intensieve revalidatie nog niet bereikt. Eva verblijft op dit moment nog 24/7 op haar kamer vanwege haar lichamelijke en neurologische klachten.

Het is van groot belang dat Eva zo snel mogelijk naar Barcelona gaat, gezien haar klachten en medische voorgeschiedenis

AANVULLENDE OPERATIE Na diverse gesprekken met de neurochirurgen in Barcelona is duidelijk geworden dat een aanvullende operatie aan haar nek en rug noodzakelijk is om Eva kwaliteit van leven te geven. ,,Eva gaat het wéér doen. De reis, de onderzoeken, de pijn, een operatie en een revalidatie. Eva heeft een doel een beter leven in de toekomst en gaat de strijd aan”, vertelt haar vader Jacco Peelen. 

Eva en haar ouders worden 30 september 2021 verwacht in Spanje voor preoperatieve onderzoeken en de operatie. ,,Het is van groot belang dat Eva zo snel mogelijk naar Barcelona gaat, gezien haar klachten en medische voorgeschiedenis.”

Hij vervolgt: ,,Eva was een sportieve, kleurrijke meid, met een veelbelovende toekomst voor zich. Ze had een actief sociaal leven met vrienden en vriendinnen, en het was haar droom om later als verpleegkundige op de ambulance of spoedeisende hulp te werken.”

Jacco Peelen: ,,Eva heeft u hulp hard nodig. De kosten voor de medische vlucht, onderzoeken en operatie zijn ook nu weer voor eigen rekening. De zorgverzekeraars vergoeden de operatie niet. De totale kosten bedragen 80.000 euro. Help Eva de operatie te bekostigen en geef Eva een toekomst! Doneren kan op www.geefevatoekomst.nl.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie