Afbeelding
Viesturs Lacis

Kimberley Bos halverwege WK skeleton op vierde plek

26 januari 2023 om 16:08 Overig

EDE Kimberley Bos staat halverwege het wereldkampioenschap skeleton op de vierde plaats. De Edese stond na de eerste run tweede, maar verspeelde tijd in de tweede afdaling.

Bos zette in het Zwitserse Sankt Moritz in de eerste run een tijd neer van 1.08.23, daarmee werd ze tweede op 0.11 seconden achterstand van Susanne Kreher. De voorsprong van de Edese op Tina Hermann uit Duitsland was 0.35 seconden. In de tweede run gingen de 25 beste deelnemers uit de eerste run in omgekeerde volgorde van de baan af, wat betekent dat Bos als voorlaatste aan de beurt was.

De tweede run kende Bos de nodige problemen in het eerste gedeelte. Daar verspeelde ze haar voorsprong aanvankelijk, maar een snel onderste gedeelte betekende dat ze toch nog voor Tina Hermann en Janine Flock, die met 1.08.11 een baanrecord neerzette, eindigde. De tijd van Bos werd 1.08.69, de zevende tijd van de tweede run, waarmee ze de vierde plaats in het klassement inneemt. De Canadesen Jane Channell (derde) en Mirela Rahneva (tweede) passeerden de Edese. Susanne Kreher zette in de tweede run de derde tijd neer maar haar totaaltijd is nog altijd het snelste waardoor de Duitse halverwege het WK aan de leiding gaat.

Daarmee houdt de Edese nog volop kans op een podiumplaats. Een medaille voor Bos op het WK zou een primeur zijn. Nog nooit heeft een Nederlandse skeletonner een WK-medaille weten te veroveren. Bos won vorig jaar al goud op het EK en brons op de Olympische Spelen in Beijing. Daarnaast won ze vorig jaar het eindklassement van de wereldbeker. Haar beste prestatie op een WK is de achtste plaats.

Het WK bestaat uit vier runs die verdeeld over twee dagen worden verreden. Morgen staan de derde en vierde afdaling op het programma.

Tussenstand na twee van de vier runs
1. Susanne Kreher (DUI) 2.16.38
2. Mirela Rahneva (CAN) +0.39
3. Jane Channell (CAN) +0.50
4. Kimberley Bos (NED) +0.54
5. Tina Hermann (DUI) +0.59
6. Janine Flock (OOS) +0.64

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie