Afbeelding
Emrah Yilmaz

Fortissimo-vrouwen na forse winst in Dieren op naar de play-offs

22 mei 2022 om 10:42 Voetbal

EDE Het was zaterdagmiddag feest bij Fortissimo. De vrouwen, dit seizoen voor her eerst uitkomende in de derde klasse, versloegen vv Dieren met liefst 8-1. 

,,Daarmee hebben we de nacompetitie bereikt. Wie onze tegenstander wordt is nog niet bekend. Maar om als promovendus in een best zware afdeling, de nacompetitie te bereiken is een geweldige prestatie van onze vrouwenhoofdmacht”, laat trainster Andrea Nagel weten. 

De basis werd al in de eerste seizoenshelft gelegd. De wedstrijden werden overtuigend gewonnen. ,,En dat met goed voetbal. De huidige tweede plaats achter De Treffers uit Groesbeek komt niet zomaar. Met de assistenten Rowan Groen en Thoi Ngo is hard gewerkt met en door de selectie. Dat zij zichzelf nu belonen met een kans op promotie naar de tweede klasse heeft het team echt zelf verdiend”, gaat Andrea Nagel verder.

Het was voor de Fortissimo staf af en toe passen en meten deze competitie. ,,Het waren niet alleen successen. Ook een aantal tegenslagen werden geïncasseerd. Drie speelsters zagen een door corona uitgestelde buitenlandse stage deze competitie toch werkelijkheid worden. En ook twee speelsters kregen te maken met kruisband blessures. De staf is trots hoe het team dit samen heeft opgevangen.”

Fortissimo beschikt over een team dat een mooie mix is van wat geroutineerde krachten aangevuld met talenten. ,,Ik denk dat zij nog veel beter kunnen worden. Daar werken we hard aan. Dan is het mooi de revenuen daarvan echt terug te zien. Een nacompetitieplaats was echt nog niet verwacht. Maar gaandeweg de competitie zag je het elftal groeien. Zij, maar ook wij als staf, zijn ervan overtuigd, dat welke uitkomst de nacompetitie ook oplevert, het seizoen als geslaagd de boeken in kan”, stelt de Fortissimo trainster gedecideerd vast. 

Wat volgend seizoen brengt? ,,Als ik dat nu al wist zou ik het zeggen. De basis is dus gelegd. Er zijn speelsters die al bij ons meetrainen. Ik hoop dat zij hun ja-woord geven. Maar versterking is sowieso altijd welkom. Ik ben niet alleen een teamtrainster, maar probeer speelsters ook individueel sterker te maken. Elke speelster telt bij mij mee. Binnen de club telt het vrouwenvoetbal echt mee. De support bij onze wedstrijden is van elk Fortissimo lid is groot. Ik hoop dat zij bij de kers op de taart, voor ons nacompetitievoetbal het team echt steunen”, sluit Nagel af. 

Zaterdag spelen de Fortissimo vrouwen de derby tegen Bennekom. De aanvang op sportpark Hoekelumse Eng is 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie