ZVV Ede viert een ingetogen feestje in Winsum.
ZVV Ede viert een ingetogen feestje in Winsum. PR ZVV Ede

ZVV Ede is klaar voor topduel in eerste divisie

26 november 2022 om 11:23 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft er vrijdagavond in Winsum geen gras over laten groeien. De verre terugreis werd met een 1-4 zege in Winsum begonnen.

Eip Janssen

De Edese zaalvoetballers, koploper in de landelijke eerste divisie gaan na de 1-4 zege ongeslagen aan kop. De ‘kers op taart’ kan komende vrijdagavond gezet. Concurrent Heracles Almelo, tweede plaats op de ranglijst met drie punten achterstand, komt in sporthal Van der Knaap op bezoek. Bij winst, in een naar de club hoopt overvolle topsporthal, betekent dat ZVV Ede met een mooie voorsprong aan de leiding blijft.

ZVV Ede zette de thuisclub van het begin onder druk. ,,Ons team liet Futsal Winsum niet in haar spel komen. Dat betekende dat zij veelal defensief opereerden om de schade te beperken”, had ZVV Ede vertegenwoordiger Elbert Schrier genoteerd. ZVV Ede dat met veel schoten vanuit de tweede lijn de Winsum doelman probeerde te passeren kwam na negen minuten zuivere speeltijd op een 0-1 voorsprong. Het was Mohamed Mazouz die scoorde. ,,Ilias Joubid speelde aan de zijkant Achraf Benahmed aan. Daarna kwam de bal bij Mazouz die bij de tweede paal de keeper kansloos liet.”

Winsum deed vier minuten later nog wat terug. Een vrije trap werd langs de muur geplaatst. Bauke Hoekstra wist er wel raad mee: 1-1. ,,ZVV Ede liet daarna veel kansen en/of mogelijkheden liggen. Het was Ino Wolters die het achteruitlopen van de Winsumse verdedigers afstrafte:1-2. De ban was gebroken”, had Schrier gezien. De uitstekende Winsumse doelman hield nog lang de stand op 1-2 maar was tegen het schot van afstand door Ilias Joubid kansloos: 1-3. De eindstand 1-4 kwam op naam van Yordi Orriëns. 

,,Een terechte zege en nu komende vrijdag avond het vizier richten op Heracles Almelo Futsal. Wel zonder onze coach Anouar Tighadouini die tegen tweemaal geel, dus rood opliep. Hij mag vrijdagavond niet op de bank zitten”, aldus Schrier.

Bij ZVV Ede ontbrak vaste tweede doelman Luciano van Ommeren wegens een blessure. ,,Dat werd opgelost door de aanwezigheid van Rowen Lok. Het leuke is dat Rowen ooit voor de thuisclub heeft gespeeld. Hij komt oorspronkelijk uit Winsum voordat hij naar het Edese verhuisde. Een weerzien met zijn voormalige plaatsgenoten, maar wel de drie punten meenemende”, lachte Elbert Schrier besluitend.

Stand eerste divisie is dat ZVV Ede aan de leiding gaat met 8-24 voor Heracles Almelo Futsal met 7-18.

De topper in de eerste divisie zaalvoetbal tussen ZVV Ede en Heracles Almelo Futsal begint vrijdagavond om 20.45 uur. In de Van der Knaaphal is de toegang gratis.

Zvv Ede (archieffoto) is klaar voor topper tegen Heracles.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie