Afbeelding
Theo Beumer

Edesche Boys/FC Bordeauxboys bijna kampioen en Topklasser

21 maart 2023 om 10:10 Voetbal

EDE Edesche Boys/FC Bordeauxboys liet er gisteren (maandagavond) geen gras overgroeien. Tegen het bezoekende ZVV Homar werd een niet geflatteerde 7-3 zege behaald.

,,Nog een zege en Edesche Boys/FC Bordeauxboys is kampioen. Promotie naar de Topklasse is nabij. Het derde niveau zaalvoetbal in ons land”, lacht coach Redouan Hazzat breeduit. 

In de Van der Knaaphal kwam de thuisploeg al snel op voorsprong door een doelpunt van Mahdi Roble: 1-0. ,,Ons bekende recept is zo snel mogelijk op voorsprong te kome Dan moet de tegenstander komen. Dat lukte tegen ZVV Homar meer dan voortreffelijk. Zeker nadat Zakaria Mow en Badri Haouat de tussenstand op 3-0 zetten.” 

De ploeg uit Nunspeet gaf zich niet zomaar over en scoorde de 3-1. ,,Dat was onze eer te na. Badri Haouat reageerde vrijwel direct met de 4-1. De jongeling van Edesche Boys/ FC Bordeauxboys scoorde ook zijn hattrick. Zijn derde en onze vijfde goal betekende een 5-2 voorsprong bij het wisselen van helft. Met een mooie kopbal wist ZVV Homar wat terug te doen”, had de coach genoteerd.

Redouan Hazzat, die Edesche Boys/FC Bordeauxboys niet alleen ziet als een winnend team maar ook jonge spelers de kans geeft maakte zijn woorden waar. 

,,Ik ben begonnen met een viertal hele jonge spelers. Er werd geduldig rond gespeeld en de thuisploeg kreeg de nodige kansen. Het enige wat ontbrak was ze ook verzilveren”, was Redouan licht kritisch.

ZVV Homar verkleinde de achterstand naar 5-3. ,,Dan moet je als ploeg rustig blijven. Dat lukte. Met geduldig en ontspannen spel werd de score opgevoerd naar 7-3. Yassin Benarroua en Zakaria Mow waren de schutters. De zege was binnen. Komende maandagavond kan de eerste kroon op een mooi seizoen worden gezet. FC Bordkrijt uit Harderwijk komt op bezoek. Een mooie confrontatie. Niet alleen kan Edesche Boys/FC Bordeauxboys bij winst het kampioenschap veroveren. FC Bordkrijt is ook onze tegenstander in de halve finale om de districtsbeker KNVB-Oost. Het kan een dubbelfeest worden tegen de Harderwijkers. Ik hoop dat er veel toeschouwers maandagavond in de Van der Knaaphal aanwezig is. Edese Boys/ FC Bordeaux boys naar het kampioenschap schreeuwen is toch het mooiste wat er denkbaar kan zijn”, besluit Hazzat. 

De vraag stellen is ze beantwoorden. De wedstrijd Edesche Boys/FC Bordeauxboys begint maandagavond 27 maart om 22.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie