Edesche Boys/FC Bordeauxboys is kampioen en promoveert. Dat willen zij weten.
Edesche Boys/FC Bordeauxboys is kampioen en promoveert. Dat willen zij weten. PR FC Bordeauxboys

Edesche Boys/FC Bordeauxboys kampioen en promoveert naar Topklasse

28 maart 2023 om 09:17 Voetbal

EDE Edesche Boys/FC Bordeauxboys is na een 6-3 op FC Bordkrijt kampioen. De Van der Knaaphal kleurde maandagavond mooi Bordeauxrood. Het zo gewenste kampioenschap en promotie naar de Topklasse is een feit.

,,Het is mooi met een winstpartij kampioen te worden. Maar gelukkig was het resultaat van onze wedstrijd tegen FC Bordkrijt niet meer belangrijk. De scheidsrechter vertelde mij vooraf al dat hij van zijn collega had gehoord dat concurrent Madereros C.F. had verloren. De druk en de spanning bij de spelers viel weg. Dat maakte de vreugde over een goed seizoen niet minder”, lacht coach Redouan Hazzat.

De ‘Ronald Koeman’ van de Edese zaalvoetballers kon nu alle beschikbare spelers meer speeltijd dan misschien gepland geven.

,,Er werd even feest gevierd in de kleedkamer. Maar de wedstrijd tegen FC Bordkrijt is wel serieus genomen. Hoewel het spel wat minder was dan gewoonlijk. Wellicht speelde daar de Ramadam ook in mee. Maar als je na een mindere wedstrijd weet kampioen en gepromoveerd te zijn boeit dat niet meer”, ging Redouan Hazzat gedecideerd verder. 

De opstelling werd wat aangepast. Zo begon Abdul Maow (tweede keeper) in de basis. ,,Hij keepte echt een uitstekende wedstrijd. Mooi dat Edesche Boys/FC Bordeauxboys twee goede keepers heeft. Zeker niet onbelangrijk in het huidige zaalvoetbal”, oordeelde de coach.

In de Van der Knaaphal kwam Edesche Boys/FC Bordeauxboys als nel op een 1-0 voorsprong. ,,Een afstandsschot van Badri Haouat. Des te sneller je scoort des te gemakkelijker kom je in je ritme. Ik herhaal het wekelijks. Gelukkig komt het vaak uit.”

De 2-0 was een wereldgoal van Anouar Haouat. FC Bordkrijt wilde zich niet zomaar overgeven en scoorde snel de 2-1. ,,Dat kunnen wij ook. Want binnen no-time stond het 3-1 via een echte een spitsengoal van Zakaria Maow. De 4-1 kort na rust was min of meer beslissend. Het was Badri Haouat die scoorde. De andere Haouat luisterende naar de naam Anouar wist een overtal situatie te bekronen met de 5-1. Na de 5-2 wist ook Talib Azerkan een overtal situatie te bekronen: 6-2. In de slotfase liet FC Bordkrijt de 6-3 aantekenen. Maar de winst was binnen”, ging Hazzat verder. 

FEEST

De fanatiek meelevende supportersschare nam bezit van de zaal. De Van der Knaaphal stond zowel binnen als buiten op zijn figuurlijk gezien op de kop.

,,Schitterend zo’n huldiging zowel binnen als buiten. Een kippenvel moment voor mijn ploeg en mij. Een seizoen van inspanning is bekroond met de titel. Het was een avontuur maar de moeite meer dan waard. Dat onze supporters dat ook waarderen bleek wel uit het feit dat zij de zaken goedgeregeld hadden. Een vuurwerkshow stond al klaar buiten en de confetti show binnen loog er niet om.”

Op de vraag of Redouan Hazzat nu tevreden is volgt enige stilte. Hij moet het succes duidelijk even verwerken. De jonge coach heeft al zijn energie in dit project (FC Bordeauxboys) gelegd.


Deze selectie zet Edesche Boys/FC Bordeauxboys op de zaalvoetbal kaart. - PR FC Bordeauxboys

,,Al met al is onze doelstelling gehaald. Dus zeker tevreden. Maar het seizoen is nog niet klaar. Nog twee competitiewedstrijden (ZVV Nijkerk (thuis) en Madereros C.F. (uit) te gaan. En heel belangrijk de halve finale in de KNVB-districtsbekerstrijd. Op donderdag 6 april is FC Bordkrijt weer onze tegenstander. In Harderwijk is het onze plicht de vierde overwinning dit seizoen op hen te behalen. Finalist in de districtsbekerstrijd is iets wat ons echt uitdaagt. Ik hoop dat de ploeg, in deze Ramadam periode dat nog kan opbrengen. Dat zou een mooi seizoen nog spectaculairder maken. Maar het gaat niet alleen om ons maar ook om onze supportersschare. Zij, alle vrijwilligers, sponsoren en andere betrokken leden zijn de kurk waarop dit succes drijft. Hulde”, besluit de zaalvoetbalcoach. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie