Afbeelding

Online een persoonlijke lening aanvragen? Hier moet je op letten

1 september 2022 om 20:27 Partnercontent

Grote uitgaven komen altijd op het verkeerde moment. De wasmachine gaat kapot, de auto stopt ermee of je moet verbouwen om ruimte te creëren voor gezinsuitbreiding. Geen reden voor paniek! Er is altijd een mogelijkheid om geld te lenen. Geld lenen kun je doen bij vrienden en familie, maar dat moet je eigenlijk niet willen voor behoud van een gezonde band. Een andere optie is geld lenen bij een bank. Een lening aanvragen kan tegenwoordig online vanuit huis, makkelijk en snel geregeld. Toch is het belangrijk dat je alert bent op oplichters en alleen een persoonlijke lening afsluit bij een betrouwbare partij.

Wanneer is een persoonlijke lening geschikt?

Een persoonlijke rekening is zeer geschikt als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Op het moment dat je een persoonlijke lening afsluit staat alles vooraf vast. Wat de looptijd van de lening is, wat de rente is en wat je dus per maand en in totaal moet gaan betalen. Deze persoonlijke lening is het meest geschikt voor de aanschaf van een product met een beperkte gebruiksduur. Koop je een nieuwe auto van de lening? Zorg dan dat het betalingstermijn afgestemd is op de verwachte gebruiksduur van de auto. Zo voorkom je dat je nog een lening aan het afbetalen bent voor een auto waar je niet meer in rijdt.

Kan iedereen zomaar een lening afsluiten?

Even €10.000 lenen zonder dat je zeker weet dat je het terug kan betalen? Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Daarom moet je bij de aanvraag van een lening aan de bank bewijzen dat je in staat bent om de lening ook daadwerkelijk terug te betalen. Je levert bepaalde documenten aan zoals je loonstrook. Met die gegevens maakt de bank een offerte waarin staat hoeveel rente je moet gaan betalen over het te lenen bedrag en of je überhaupt geld mag lenen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je met openstaande schulden of een BKR-registratie niet in aanmerking komt voor een lening.

Trap niet in verkooppraatjes

Vergelijken kost geen geld. Bij het afsluiten van een lening is het belangrijk dat je goed vergelijkt welke lening het beste bij jouw situatie past. Gelukkig leven we in een online tijdperk waarbij het eenvoudig is om verschillende aanbieders te vergelijken. Daarnaast is de andere kant van de online wereld, dat je makkelijker kan worden opgelicht. Let dus goed op dat een bedrijf geen onnodige kosten berekent. Zo zijn er oplichters actief die van tevoren kosten in rekening brengen (wat wettelijk niet mag) en vervolgens nooit het beloofde bedrag op je bankrekening storten. Zorg dat je dus enkel met officiële partijen in zee gaat die duidelijk en transparant communiceren. En betaal nooit vooraf aanbetalingen of andere onnodige kosten.

Persoonlijke lening online aanvragen

Wil je een lening aanvragen om onverwachte kosten te dekken? Sluit dan eenvoudig online en persoonlijke lening af bij een betrouwbare partij zoals Frisia. Meteen vanaf punt één zekerheid en binnen enkele uren een offerte met duidelijke voorwaarden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en blijf je ver weg van onofficiële praktijken. Zorg in ieder geval ten alle tijden dat je nooit vooraf kosten betaalt. En voorkom teleurstelling door de looptijd van de lening af te stemmen op de gebruiksduur van het product. En tot slot, vergeet niet; vergelijken is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie