Afbeelding
Shutterstock

Fit en hip het najaar in met duurzame sportkleding

Partnercontent

Ben jij na een ontspannen zomervakantie weer begonnen met sporten? Veel mensen vinden het lastig om het bewegen weer op te pakken. Niet alleen doordat het ontspannen tijdens de zomerperiode goed bevallen is; ook beginnen de dagen korter te worden en het weer slechter. Het maakt de stap om naar buiten te gaan groter. Om jezelf te motiveren loont het om naar simpele doelen toe te werken. Denk aan een eerste keer sporten, of bijvoorbeeld een doel als een maand tweemaal per week bewegen. Vergeet jezelf na het behalen van dergelijke doelen niet te belonen. Kies bijvoorbeeld voor een nieuw sportsetje van een partij als Lavenus. Deze partij biedt comfortabele sportkleding aan voor mannen en vrouwen. Zo ga je niet alleen fit, maar ook hip het najaar in. 

Sportkleding met zo min mogelijk naden

Wanneer je nieuwe sportkleding koopt zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Voorkom irritaties aan de huid tijdens het sporten, door te kiezen voor naadloze sportkleding. Het zijn vaak met name de naden van kleding die over de huid schuren. Daarbij is het belangrijk dat de sportkleding goed aansluit op de huid. De kleding mag niet te los zitten, daar dit wrijving veroorzaakt. Tegelijkertijd is een te strakke legging of shirt eveneens niet prettig. De sportkleding van het reeds genoemde Lavenus biedt niet alleen een optimale pasvorm, de kleding is ook breed inzetbaar. Gebruik de legging bijvoorbeeld niet alleen in de sportschool, maar ook tijdens een rondje joggen in de buitenlucht of bij een avond yoga. 

Sportkleding vaker gezien als fashion

Een stevige sportlegging wordt tegenwoordig lang niet alleen meer tijdens het sporten gedragen. Er zijn steeds meer mensen die sportkleding als fashion beschouwen en deze items ook op andere momenten dragen. Denk aan het gebruik van de legging als comfy outfit op de zaterdag of zondag. 

Fit zijn is meer dan sporten alleen

Hoewel beweging een groot effect heeft op je fysieke gesteldheid, is het minstens zo belangrijk om gezond en regelmatig te eten. Begin de dag met een goed, stevig ontbijt. Op deze manier verklein je de kans dat je tussendoor naar ongezonde snacks grijpt. Eet ook in de avond voldoende en gevarieerd. Het maakt het makkelijker om de chips en nootjes te laten staan. In de herfst en winter heeft je lichaam het lastiger; de productie van vitamine D neemt af. Dit komt doordat je lichaam veel minder wordt blootgesteld aan zonlicht dan in het voorjaar en de zomer. Heb je het idee dat je weerstand verslechtert? Je kunt overwegen supplementen te gebruiken met vitamine D. Zo geef je het immuunsysteem een boost en word je minder snel ziek of verkouden. 

advertentie
advertentie