Afbeelding
Foto: Volero

Kantoorruimte inrichten in een huiselijke sfeer doe je zo

30 mei 2023 om 11:35 Partnercontent

Of je nu een freelancer bent die vanuit huis werkt of een professional die regelmatig vanuit een kantoorruimte werkt, het creëren van een huiselijke sfeer in je werkomgeving kan de productiviteit verhogen en stress verminderen. Een kantoorruimte die warm en uitnodigend aanvoelt, kan ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt en geïnspireerd raakt. We delen graag enkele tips en ideeën met je in dit artikel.

Kleuren en verlichting
Kleuren spelen een belangrijke rol in iedere ruimte. Kies voor warme, aardse tinten zoalszachte neutrale kleuren, pastelkleuren of tinten die overeenkomen met de rest van je interieur en het vloerkleed dat op de grond ligt. Vermijd felle, opvallende kleuren die afleidend kunnen zijn. Daarnaast is de verlichting essentieel. Gebruik natuurlijk licht door je bureau in de buurt van een raam te plaatsen. Voor kunstmatige verlichting kun je kiezen voor zachte, warme lampen in plaats van felle tl-verlichting.

Comfortabele meubels
Kies voor comfortabele meubels. Investeer in een ergonomische bureaustoel en een bureau dat op de juiste hoogte is afgesteld (ook een zit-sta bureau is een goede optie). Zet een comfortabele zitbank of een paar stoelen neer voor eventuele gasten of voor als je zelf eventjes wilt ontspannen met een kopje koffie. Gebruik kussens en dekens in zachte stoffen om een gezellige sfeer te creëren. Leg gerust in de zithoek een rond vloerkleed neer om deze ruimte als het waren een beetje af te bakenen.

Natuurlijke elementen
Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar dragen ook bij aan een ontspannen en huiselijke sfeer. Kies planten die weinig onderhoud nodig hebben en die passen binnen de ruimte. Daarnaast kun je natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of riet laten terug komen in bijvoorbeeld de meubels, decoratieve elementen of kasten. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan de ruimte.

Persoonlijke touch
Maak het een beetje persoonlijk. Hang bijvoorbeeld foto’s van familie en vrienden op, of kunstwerken die je inspireren. Ook het ophangen van een boekenplank met jouw favoriete boeken, is een mooie toevoeging aan de ruimte. Gebruik verder decoratieve items zoals kaarsen, geurstokjes of persoonlijke souvenirs om je eigen stempel op de ruimte te drukken.

Functionele indeling
Zorg voor een efficiënte en georganiseerde indeling van je kantoorruimte. Gebruik ladekasten, boekenplanken en manden om je spullen netjes op te bergen. Een opgeruimde werkplek bevordert de productiviteit en helpt je gefocust te blijven. Zorg ervoor dat je essentiële kantoorbenodigdheden binnen handbereik hebt, zodat je niet constant hoeft op te staan en afgeleid raakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie