Afbeelding
Foto: PxHere

Duitse auto importeren naar Ede? Dit moet je weten

17 november 2023 om 07:39 Partnercontent

Ondanks de alsmaar groter wordende deeleconomie is het voor veel mensen alsnog prettig om een eigen auto te hebben. Ben je in Ede en omgeving op zoek naar een nieuwe auto, maar wil je het liefst wel wat geld besparen? Dan loont het zeker om eens over de grens te kijken naar een betrouwbaar exemplaar.

Bij onze oosterburen is er bijvoorbeeld ontzettend veel aanbod op het gebied van jonge occasions voor een goede prijs. Wat betreft auto financiering zit je daar meestal beter dan in Nederland. Natuurlijk komt er wel van alles kijken bij een auto importeren uit Duitsland. In dit artikel vertellen we je er meer over, zodat je precies weet waar je aan moet denken bij dit proces.

Veel voordelen te vinden aan auto importeren uit Duitsland

De meeste mensen die een auto willen kopen, denken er niet meteen aan om een auto te laten importeren uit Duitsland. Toch zijn er steeds vaker Nederlanders die de voordelen ervan zien. Nu het dagelijks leven bijvoorbeeld alsmaar duurder aan het worden is, wil je het liefst besparen op een aantal zaken. De auto, of het kopen ervan, is er daar misschien wel één van. Laat je een auto importeren vanuit Duitsland, dan profiteer je van een aantal voordelen.

Bespaar geld met een occasion uit Duitsland

Het grootste voordeel van een auto (laten) importeren uit Duitsland is dat je op deze manier veel goedkoper uit bent dan wanneer je exact zo’n auto in Nederland zou kopen. Auto’s, met name tweedehands exemplaren, zijn in Duitsland nou eenmaal een stuk goedkoper. Je kunt zelfs enkele duizenden euro’s besparen door voor een occasion uit Duitsland te gaan in plaats van een tweedehands auto uit Nederland; zelfs wanneer je de kosten van de import zelf meerekent.

Groot aanbod van tweedehands auto’s in Duitsland

Daarnaast heb je een enorm breed assortiment te vinden in Duitsland op het gebied van occasions. Hierbij gaat het over het algemeen niet over oude auto’s die al veel kilometers op de teller hebben staan, maar over jonge occasions van hele goede merken en met lage kilometerstanden. Wat daarbij goed is om te weten, is dat Duitse auto’s over het algemeen veel vollediger zijn uitgerust. Dat betekent dat je meer opties hebt voor minder geld. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare auto waar je jaren gebruik van wil maken.

Garantie is altijd mogelijk bij een occasion uit het buitenland

Natuurlijk wil je wel profiteren van de nodige garantie wanneer je een auto koopt. Ga je voor een tweedehands model van een particulier, dan kun je hier helaas geen gebruik van maken. Maar: bij een tweedehands model van een professioneel bedrijf dat occasions uit Duitsland aanbiedt, is dat vaak wel het geval. Neem bijvoorbeeld het aanbod van professional Dasimport.nl. Daar profiteer je van de Europees geldende fabrieksgarantie en/of van de aanvullende garantie via het bedrijf zelf als je dat wenst.

Hoeveel kost een auto importeren uit Duitsland?

Wanneer je een auto laat importeren naar je woning of bedrijf in Ede, dan wil je natuurlijk weten hoeveel geld je hieraan kwijt bent. Het is uiteraard afhankelijk van de auto die je koopt, hoeveel geld je moet betalen. Daarbij betaal je kosten voor het laten importeren en de diensten van het bedrijf dat je in de arm neemt. Vooraf kom je altijd te weten wat de totaalprijs is van het hele pakket. Deze prijs wordt berekend op basis van de kosten van de auto, de rest-BPM op basis van de BPM afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane, de tenaamstelling, de kentekens en de APK. Je kunt er ook voor kiezen om de auto zelf (los) aan te schaffen en gebruik te maken van de importdiensten van een dergelijk bedrijf.

Het grote voordeel zit hem hierbij vooral in de kosten van jong gebruikte auto’s uit het hogere segment. Denk aan merken als BMW, Volkswagen en Audi. Hierop bespaar je zo al een paar duizend euro vergeleken met dit soort auto’s uit Nederland. Daarnaast maak je bij het importeren ervan de keuze uit een van de verschillende importpakketten. De basis is hierbij het meest voordelig, maar biedt eveneens de minste service. Ook moet je rekening houden met de importkosten, dus de kosten van het vervoer zelf. Dit kun je zelf doen of laten doen door een bedrijf zoals Das Import. Wil je weten hoeveel geld je precies kwijt bent? Neem dan een kijkje in het huidige aanbod van bovenstaande aanbieder en maak een gratis berekening voor de BPM en importkosten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie